Mam pare pytan..poniewaz chcialbym otworzyc sklep internetowy z bielizna lub z ksiazkami i tu mam dylemat.Przegladajac ocene wzrostu rynku e-sklepow, Ró?nie si? to wylicza, ale generalnie w necie sprzedaj? si?: - ksi??ki - to najwi?cej, - multimedia - w tym g?ównie muzyka, - bielizna, - odzie?, - artyku?y zwi?zane z erotyk?, - sprz?t sportowy, - obuwie - tutaj jako? ci??ko mi sobie wyobrazi?, - upominki, - bi?uteria. Takie s? wyniki bada? i jest to z pewno?ci? realne. Poza tym warto porozgl?da? si? na Allegro, ?eby sprawdzi?, co tam si? sprzedaje. Trzeba wzi?? pod uwag? jednak, ?e Allegro to raczej specyficzne miejsce i ludzie tam kupuj? cz?sto rzeczy, których nie kupiliby w sklepie internetowym. Odno?nie sprzeda?y ubra? - tutaj najlepiej oferowa? taki towar, który niekoniecznie trzeba przymierza?. Suknie ?lubne raczej si? nie sprzedadz?.

Sama sprzeda? przez net nie jest niczym innym jak zwyk?? sprzeda??. Wiele osób robi z tego jakie? ideologie. Trzeba sobie uzys?owi?, ?e tutaj narz?dziem jest internet i tyle. Im towar b?dzie atrakcyjniejszy, im zakupy b?d? proszte do wykonania tym lepiej dla Ciebie. Bez wk?adu na promocj? nie ma co si? za to bra?. Ci?gle wa?ne s? wyszukiwarki. Dodaj do tego wsparcie public relations, wspó?prac? z innymi i kampanie reklamowe. Ciekawym pomys?em s? równie? programy partnerskie. W TVN24 Firma by? kiedy? program po?wi?cony sklepom internetowym. Mora? by? taki, ?e wypromowana ksi?garnia mo?e liczy? na kilka zamówie? dziennie. Program by? troch? ogólnikowy niestety. Generalnie sklepów jest mniej ni? rok temu, boom (je?li mo?na powiedzie?, ?e by?) si? ko?czy, wiele osób pewnie si? przejacha?o, moment jest chyba dobry na to, ?eby wej?? na rynek. Je?li mia?by? jakie? inne pytania napisz do mnie. Te? zastanawiam si? nad e- sklepem. Pozdrawiam, Wojtek