|
|
|
fryzury m?skie zdj?cia Oskary - nominacje og?oszone
|
|
|
Móg?by mi wyt?umaczy? kto?, kto ogl?da? ju? Wzgórze nadziei : dlaczego pomini?to go we wszystkich kategoriach zwi?zanych z jego gatunkiem: kostiumy, scenografi?, charakteryzacj? itd? Mog? zrozumie? brak nominacji dla Kidman, ale film w sumie przepad? - dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
Móg?by mi wyt?umaczy? kto?, kto ogl?da? ju? Wzgórze nadziei : dlaczego pomini?to go we wszystkich kategoriach zwi?zanych z jego gatunkiem: kostiumy, scenografi?, charakteryzacj? itd? Mog? zrozumie? brak nominacji dla Kidman, ale film w sumie przepad? - dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników. |
|
|
|
|
|
|
o nim zapomnieli. Zasluzony oskar, czy tez po prostu chwytliwy i lubiany przez Akademie temat w nowym opakowaniu? Nie wiem, czy bez echa, bylo tylko osiem kopii na Polske, ale premiera byla w miare glosna (wzmianki w programach informacyjnych, co sie czesto nie zdarza). Niedlugo wyjdzie na dvd, imho jak najbardziej warto - piekna muzyka, zdjecia, sam film tez nie mial wiekszej konkurencji podczas tamtych oscarow.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ale film w sumie przepad? - dlaczego? Moze Miramaxowi skonczyl sie juz kontrakt z akademia. Wzgorze... nie wyglada efektownie w kategoriach, ktore wymienilas, nie ma tam ani wyszukanej charakteryzacji (brud), ani kostiumow (lachmany), czy scenografii (graja glownie surowe rumunskie plenery). Co do Kidman, to dla mnie ostatnio gra wciaz to samo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WK pewno byl zgloszony - chyba po prostu przepadl. To chyba jednak zbyt WK europejski film, cokolwiek to oznacza. Przepadl, wczoraj Panorame wzielo na oskary i mowili o tym. Chamy i prostaki w tej Akademii, po prostu... ; - Ukryj cytowany tekst -- Poka? cytowany tekst -
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FILM EDITING CITY OF GOD COLD MOUNTAIN THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD SEABISCUIT Nie widzialem Miasta Boga , ale ponoc montaz jest jego silna strona. Ta kategoria zwykle idzie do zwyciezcy Oskara za najlepszy film, chyba ze wsrod nominowanych pojawi sie rzeczywiscie cos innego co przemowi do ludzi. Na tej zasadzie wygral ja kiedys Matrix. 'Miasta Boga' nie widzialem jeszcze wiec nie wiem, czy to jest rzeczywiscie cos takiego. Je?li chodzi o takie czysto filmowe kwestie realizacyjne - w rodzaju zdj?? i monta?u, to Miasto Boga faktycznie wymiata. Jest niesamowite. Jakby Scorsese, Tarantino i PT Anderson nakrecili razem film, który cudem wyci?gn?? z ka?dego z nich to, co najlepsze. Odno?nie konkurentów nie za bardzo mog? si? wypowiedzie?, bo widzia?em jedynie M&C i S - a one na tym polu s? zwyczajnie dobre z bardzo dobrymi momentami - z City Of God teoretycznie przegrywaj?. Z drugiej strony City Of God jest gorzkim, staj?cym w gardle, niehollywoodzkim filmem. Jasne, wiem, nie ma to zwi?zku z monta?em, ale ten film jest nieprzyjemny do ogl?dania (na zasadzie Pianisty ). Mo?e to niekorzystnie wp?ywa? na ocen? Akademii.
|
|
|
|
|
|
|
|